Søg
Menu

100 Franklin Street

Beliggenhed: Manhattan, NYC

Arkitekt: DDG Partners

Færdiggjort: 2018

Fotos: Dean Kaufman

Produkter: D33 / D43 / K4 / K33 / K43

Kategorier: Boligbebyggelser / Erhverv

100 Franklin i TriBeCa er opført på en vanskelig grund formet som to meget skarpt vinklede trekanter, tidligere anvendt til parkering. Komplekset består af to bygninger på henholdsvis seks og otte etager og indeholder i alt 10 boliger.

DDG eksperimenterede i månedsvis med sten i forskellige farver, formater og rmurværksmønstre for at opnå det helt rigtige udtryk. Resultatet er et meget smukt og kraftfuldt murværk, der blander to D sten i Flensborg format og tre Kolumbasten, alle i forskellige røde nuancer.

Partier med Kolumba i to lag standerskifter løber som bånd over facaderne eller er koncentreret som vinduesbrystninger, afsluttet foroven og forneden af Kolumba i rulleskifter. I bygningernes hjørner, der ikke er retvinklede, mødes forbandtet i en fortandning, der skaber et dekorativt, lodret mønster. En tredje detalje, der udnytter murstens mange muligheder, er partierne med perforeret murværk, som bringer ekstra lys ind i de yderst smalle rum, betinget af de spidst vinklede byggegrunde.

×