Søg
Menu

505 Pacific Street, Brooklyn

Beliggenhed: NYC

Arkitekt: Beyer Blinder Belle Architects

Fotos: Florian Holzherr

Produkter: D92

Kategorier: Boligbebyggelser

Boligblokken, benævnt 505 Pacific Street, spænder ud mellem Atlantic Avenue og Pacific Street med den længste facade langs 3. Avenue. Den smukt proportionerede bygning med 39 boliger er udført med kubisk formede setbacks på de øverste etager, som giver plads til terrasser for flere af lejlighederne. Stueetagen er indrettet til henholdsvis forretninger og et mindre antal garager.

Beyer Blinder Belle Architects valgte tegl til hele facaden, som er dimensioneret med så brede vinduespiller, at huset opleves som et gedigent, muret hus. De spinkle vinduesrammer i sortmalet aluminium står smukt til den blådæmpede sten, D92, hvis farvespil changerer fra grå- og grønlige nuancer til næsten sort.

I følge Carlos Cardoso, architect, partner, Beyer Blinder Belle, besluttede bygherre og arkitekter sig for Petersen-murstenen, fordi man ønskede at at lade den 'gamle verdens' æstetik komplementere et moderne og sofistikeret bygningsdesign. Ønsket var en bygning, som efter den var opført, ville se ud som den havde eksisteret i mange år.

×