Søg
Menu

Gladstone Gallery

Beliggenhed: New York, US

Bygherre: Gladstone Gallery

Arkitekt: Selldorf Architects

Færdiggjort: 2007

Petersen Magasin: Petersen 21

Produkter: K55

Kategorier: Erhverv / Kultur

Gladstone Gallery i Chelsea mellem 10. og 11. Avenue fremstår som en veldimensioneret monolit, der udstråler ro i en ellers befærdet gade, der lidt længere mod vest krydses af den berømte High Line.

Galleriet blev opført til specielt at rumme store installationer og skulpturer, og hovedudstillingsrummet måler 15,2 x 15,2 m med 6,7 m til loftet. En stor godselevator og et trappetårn, der forbinder etagerne, er placeret på bygningens vestside. De to åbninger i gadeplan er henholdsvis hovedindgang og port for kunstgenstande. Øvrige åbninger er to vinduesbånd på 1. og 2. etage.

Det er husets præmis at udvise respekt for områdets historiske, industri-arkitektur, og bygningen er derfor udført med et helt enkelt udtryk. Beliggenhed og det nøgterne formsprog stillede særlige krav til facadematerialet, som skulle udstråle djærvhed og soliditet. Valget faldt på den håndlavede Kolumba i en mørk nuance, der netop bringer associationer til de sten, man møder i kvarterets ældre industribygninger. Ifølge Selldorf Architects blev stenen desuden valgt på grund af det fremragende håndværk og den unikke, håndlavede kvalitet

×