Søg
Menu

Friedhof am Hörnli Crematorium

Beliggenhed: Basel, CH

Arkitekt: Bernhard Maurer, Frédéric Garrigues

Færdiggjort: 2017

Fotos: Paul Kozlowski

Produkter: D71 / D91

Kategorier: Kirke & tro

Krematoriet, der er placeret på den største kirkegård i Schweiz, er på samme tid et avanceret teknisk anlæg og en human ramme om store følelser. Det er anlagt mellem 1926 og 1932 som et strengt geometrisk anlæg med bygninger i enkel klassicistisk stil

De to bygninger, der tidligere rummede de oprindelige krematorier. levede ikke længere levede op til nutidige tekniske standarder og de er nu afløst af det nye krematorium, tegnet af Architekturbüro Bernhard Maurer i samarbejde med Frederic Garrigues Architectes. Denne bygning ligger langs den nord-sydgående akse, tilplantet som lindeallé, og er placeret, så facaden flugter med den sydlige kapelbygnings endevæg og med en tilsvarende bygningsbredde.

Arkitekter og bygherre ønskede at anvende mursten til den nye bygning for at flette den sammen med omgivelserne og for at tilføre facaderne tekstur og varme.

Valget faldt på et miks D71 og D91, hvis farver genfindes i det oprindelige krematorium. D71 matcher nøjagtigt den cirka 100 år gamle bygnings beige pudsede facader, mens den mørkere, grålige D91 rammer tonerne i sandstenen, der er anvendt i base, gesims, hjørner og i indramning af vinduer.

×