Søg
Menu

Campus Ås

Beliggenhed: Oslo, NO

Arkitekt: Henning Larsen Architects, Fabel Arkitekter

Færdiggjort: 2020

Produkter: C48

Kategorier: Skole, sundhed & sport / Offentlig

Campus Ås samler Norges veterinærhøjskole, det norske veterinærinstitut og en statslig biomedicinsk forskningsenhed under et og samme tag. Det 63.000 kvadratmeter store anlæg blev indviet i 2021.

Bygningskomplekset logistik er løst med et arkitektonisk greb: store gårdrum omkranset af teglstensmure er opført, hvor dyr og andet kan komme ind og ud af bygningen på sikker vis. Denne løsning har desuden muliggjort, at arealerne foran bygningen kan holdes fri fra kedelige logistik- og transportområder, og i stedet kan landskabet trækkes helt op til facaden.

Kompleksets otte sammenbyggede huse er alle svøbt i den changerende rødbrune C48. Ifølge sagsarkitekt Karoline Igland, Henning Larsen valgte man at anvende få, men robuste materialer, der ældes med værdighed og som spiller sammen med omgivelserne, Det var væsentligt for bygherre og arkitekter, at stenen er håndlavet og brændt efter traditionelle metoder. Om efteråret mimer teglet træernes farver. Om vinteren samler der sig sne på de svagt skrånende tegl, og om sommeren kaster den dramatiske skygger.

Petersen Tegl leverede til projektet sin hidtil største ordre af Cover, i alt 260.000 C48.

×