Søg
Menu

55 West 17th Street

Beliggenhed: Manhattan, NYC

Arkitekt: Morris Adjmi Architects

Færdiggjort: 2015

Fotos: Dean Kaufman

Produkter: K11

Kategorier: Boligbebyggelser

Det var Morris Adjm Architects ambition, at den 19. etages høje beboelsesbygning på 17th Street skulle fremstå nutidig, men samtidigt udtrykke de velkendte og elskede kvaliteter, man møder i New Yorker murstensbygninger fra forrige århundrede.

Bygningen er beliggende mellem Chelsea kvarteret og dets livlige kunstscene og det historiske Ladies’ Mile, der var et eksklusivt indkøbsstrøg i slutningen af 1800-tallet og gennem de senere år genopstået med high-end butikker. Det imponerende lodret tredelte bygningsvolumen er fra 13. etage og op formet i setbacks, påkrævet af byens zoning love, der giver plads til private uderum for de øverste lejligheder. Derudover er facaden helt enkel med vinduesrammer i bronze og en øvre frise og indgangsparti med abstrakte mønstre i bronzefarvet metal.

Husets enkle overflade bringes til live i kraft af en lys Kolumba, der er håndlavet, hvorfor alle sten er unika. Den mægtige facades taktile og ujævne struktur fanger lyset på forskellig vis i løbet af dagen, hvormed hele huset løbende ændrer udtryk. En underspillet, og dog meget virkningsfuld effekt

×