PETERSEN 40 IS OUT NOW
PETERSEN 40 IS OUT NOW
PETERSEN 40 IS OUT NOW
Biennale Architettura 2018, Francesca Torzo, Z33 House for Contemporary Art, Petersen Tegl, Tile cladding
Wienerberger Brick Award 2018, Sharing public spaces, Kunstmuseum Basel, Christ & Gantenbein, Petersen Tegl
Tivoli, Corner, Petersen Cover, Pei Cobb Freed & Partners Architects
petersen, Kunstmuseum Basel, Wienerberger Brick Award, sharing public spaces, Christ Gantenden Architekten

Mursten - fakta


VANDSTRØGNE, KULBRÆNDTE MURSTEN

Teglværkets vandstrøgne,  kulbrændte mursten fremstilles på maskiner, der eftergør den måde, hvorpå sten laves med hænderne. Hermed opnås de uensartede sten.

Murstenene laves ved at kaste en våd lerklump ned i en våd træform. Det overflødige ler stryges af og med vandet som glidemiddel kan formen løftes op, så den bløde mursten bliver liggende.

Som det eneste teglværk i Danmark brænder Petersen Tegl sine mursten med kul. Metoden er krævende, men nødvendig for at opnå farvespillet i lyse og mørke nuancer. Som følge af brændingsformen kan der forekomme minimale målvariationer og revner, der er uden betydning for stenenes holdbarhed.

Sortimentet af kulbrændte mursten indeholder 31 sten i en righoldig farvepalet. Herudover fremstiller teglværket sten i specialfarver, præcis efter kundens ønsker.


MURSTEN OG FROST

Petersen Tegls mursten er frostsikre. Vi anvender hovedsageligt ler fra teglværkets nærområde, hvor der er gravet ler til produktion af mursten i mange hundrede år.

På teglværket æltes, formes og presses leret med teknikker, som eftergør den forarbejdningsmåde, man anvendte dengang, da alt arbejde blev udført med hånden.

Metoden giver leret en optimal tekstur med kapillarer og luftporer, der giver plads til at vandet kan udvide sig, når det fryser til is, uden at stenen ødelægges. Det forhold, at mursten kan optage vand, indebærer således ikke i sig selv risiko for frostskader.

Download informationsblad om frost og mursten her>